Baantjer: Het begin

Nieuwe partner voor de Cock

RTL 8 - vrijdag 12 november om 22:28

© RTL
De Cock heeft in Baantjer: Het Begin afscheid moeten nemen van zijn partner Tommie. Maar lang staat hij er niet alleen voor: rechercheur Andy Ruiter uit de Bijlmer is z'n nieuwe metgezel. Ze krijgen direct te maken met een moord.

Het leven van de Cock met cee-oo-cee-kaa is ook in Baantjer: Het Begin, de spin-off van de oude vertrouwde versie, zeker niet saai. Daags na het wegvallen van zijn partner Tonnie heeft De Cock namelijk helemaal geen tijd om bij te komen. Hij wordt gekoppeld aan een nieuwe rechercheur, de uit de Bijlmer afkomstige Andy Ruiter. En op de snijtafel van Rusteloos ligt het volgende lijk alweer te wachten. Baks en Van Kemmenade worden ondertussen op de overval van een geldtransport gezet. 

Baantjer seizoen twee?

De Videoland-serie Baantjer: Het Begin ging eind 2019 in premiére en kon rekenen op flink wat positieve geluiden, ondanks wat klachten over de verstaanbaarheid. Opmerkelijk is dan ook dat de serie met Waldemar nooit een tweede seizoen heeft gekregen. Hijzelf zag dat namelijk best zitten. "Als er goede verhaallijnen komen - dus een goed script - en hetzelfde team wil het nog een keer doen, dan wil ik daar wel over nadenken." 

 

Meer over