Babel

Brad Pitt, Cate Blanchett en de kogel in Babel

Spike - maandag 14 februari om 20:32

© http://info.sky.de/
In het mozaïekdrama Babel is te zien hoe een per ongeluk afgevuurde kogel wereldwijd gevolgen kan hebben.

Regisseur Alejandro Gonzáles Iñárritu en scenarioschrijver Guillermo Arriaga maakten met Amores perros en 21 Grams prachtige mozaïekvertellingen. Met Babel doen ze dat nog eens dunnetjes over. 

Babel

Het Amerikaanse echtpaar Susan (Cate Blanchett) en Richard (Brad Pitt) is op vakantie in Afrika. Hun reis loopt uit op een nachtmerrie als een verdwaalde kogel Susan raakt.

De familie van het jongetje dat de betreffende kogel afvuurde raakt hierdoor in de problemen. In de VS neemt de Mexicaanse nanny de kinderen van het Amerikaanse echtpaar met de beste bedoelingen mee naar de bruiloft van haar zoon.

Tegelijkertijd zoekt een doof Japans tienermeisje naar genegenheid. Het laatste verhaal lijkt er een beetje bijgesleept, maar ook dat valt in Babel uiteindelijk helemaal op zijn plek.

Brad Pitt

Brad Pitt is al sinds Amores perros groot liefhebber van de films van Alejandro Gonzáles Iñárritu. Hij wilde dan ook graag met de regisseur samenwerken.

Zo graag zelfs dat hij een van de hoofdrollen in Martin Scorseses gangsterdrama The Departed liet schieten om in Babel te kunnen spelen.

Meer over