Back to the Future

Michael J. Fox maakt een bijzondere reis door de tijd in Back to the Future

Veronica - maandag 10 juli om 20:25

© Universal Pictures
Back to the Future geldt als een van de grootste klassiekers uit de jaren 80.

In 1985 is Marty McFly (Michael J. Fox) een typisch Amerikaanse tiener. Hij reist per ongeluk terug naar het jaar 1955 in een tijdmachine die zijn vriend, de gestoorde professor Doc Brown (Christopher Lloyd) heeft ontworpen.

Back to the Future

Tijdens deze hysterische trip terug in de tijd verstoort Marty per ongeluk de ontmoeting tussen zijn vader en moeder. Hij moet er in Back to the Future voor zorgen dat zijn ouders elkaar alsnog leren kennen, anders wordt hij nooit geboren en kan hij dus niet terug naar de tijd waar hij vandaan kwam.

Back to the Future werd onverwacht een enorme hit. De makers van de film waren eigenlijk niet van plan vervolgen te maken. Door het succes van deel 1 en druk van de fans kwamen die er uiteindelijk toch. 

In Back to the Future – Part II gaan Marty en Doc naar de toekomst (het jaar 2015) en in het derde deel reist het duo ver terug in de tijd: naar 1885.

Ronald Reagan

Recensenten roemen Back to the Future vooral om de humor en opvallende personages. Ook zijn ze te spreken over de manier waarop de film ingewikkelde wetenschappelijke theorieën begrijpelijk maakt voor een groot publiek.

Zelfs de Amerikaanse president Ronald Reagan was groot fan van de filmreeks – niet in het minst omdat in de eerste twee films flink wat grapjes over hem verstopt zitten.

Meer over