Bad Boys for Life

Will Smith is weer terug als Bad Boys for Life

RTL 7 - zaterdag 17 juni om 22:38

© Plurimedia
Will Smith en Martin Lawrence zijn ouder, maar niet veel wijzer in deze spetterende film.

Vele jaren na de twee Bad Boys-films van Michael Bay (Transformers) verschijnen Will Smith en Martin Lawrence opnieuw als de bloedeigenwijze rechercheurs die volgens hun eigen regels de straten opschonen van gespuis. 

Bad Boys for Life

De derde film in de Bad Boys-reeks begint met rechercheurs Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) die door de straten van Miami scheuren.

Niks nieuws voor deze twee bad boys, maar dan blijkt dat de reden niet is omdat ze boeven moeten vangen maar omdat Marcus opa is geworden.

Met andere woorden, de jongens zijn inmiddels mannen van middelbare leeftijd en dat heeft zijn weerslag op deze film. Let wel: aan dikke actie, spectaculaire achtervolgingsscènes en bravoure ontbreekt het niet in Bad Boys for Life.

Maar dat alles gaat nog best goed samen met de nét wat bedachtzamere leeftijd van de twee detectives.

Terwijl Burnett al aan zijn welverdiende pensioen denkt, ontdekken hij en zijn collega Lowrey dat laatstgenoemde bovenaan de lijst van een seriemoordenaar prijkt. Gelukkig staan ze er in dit spektakel niet alleen voor.

De heren moeten samenwerken met een nieuwe generatie politiemensen, die hen aanzien voor oude rotten.

Adil & Bilall

Michael Bay keerde niet terug voor Bad Boys for Life. De van oorsprong Belgische Adil El Arbi en Bilall Fallah, of gewoon ‘Adil & Bilall’ zoals ze in de aftiteling staan, voeren dit keer de regie.

Na het succes van Black en Patser kregen ze met deze film hun kans in Hollywood. Daar werd veel druk opgelegd: hun vertegenwoordigers maakte heel duidelijk dat ze geen tweede kans zouden krijgen als de film zou floppen.

Batgirl

Gelukkig werd de film een succes en ze kregen de kans om een superheldenfilm in Hollywood te maken: Batgirl.

Benieuwd naar het resultaat? Dat is dan pech, want Batgirl zal het publiek waarschijnlijk nooit bereiken. Dat terwijl de film al af was.

De film werd geproduceerd door HBO en zou op hun eigen streamingplatform HBO Max moeten verschijnen. Alleen toen het bedrijf in 2021 werd overgenomen door de Amerikaanse mediagigant Warner Bros. Discovery werd voor een koerswijziging gekozen.

Batgirl werd daar de dupe van omdat het mediaconglomeraat geen extra geld wilden uitgeven aan promotie en distributie. Daarnaast hadden ze een belastingvoordeel aan het snel afschrijven van de film.

De film van rond de 90 miljoen dollar blijft nu dus op de planken liggen.

Meer over