Bad Boys II

Bad Boys-Will Smith en Martin Lawrence blijven stout

Veronica - zaterdag 15 januari om 20:00

In 1995 schitterden Will Smith en Martin Lawrence in de actiekomedie Bad Boys. Het duurde even, maar acht jaar later kwamen ze weer samen voor Bad Boys II.

In die acht jaar is er niet heel veel veranderd voor Mike (Will Smith) en Marcus (Martin Lawrence). Ze werken nog steeds bij de politie van Miami en liggen nog steeds geregeld met elkaar overhoop.

Bad Boys II

Wat in Bad Boys II wel anders is: Mike en Marcus hebben nu geheimen voor elkaar. Mike heeft stiekem een relatie met Marcus' zus Syd (Gabrielle Union).

Marcus heeft zonder het aan Mike te vertellen overplaatsing aangevraagd. Hij wil minder werken en meer tijd aan zijn gezin besteden.

Dat laatste gaat voorlopig niet lukken: Marcus en Mike krijgen een nieuwe opdracht. Ze moeten uitzoeken wie verantwoordelijk is voor de grote hoeveelheden xtc die Miami binnenkomen.

Zo komen de bad boys de gevaarlijke Cubaanse drugsbaron Johnny Tapia (Jordi Mollà) op het spoor.

Gaat het Mike en Marcus lukken Tapia in de kraag te vatten? En wat heeft Syd met de zaak te maken? Je ziet het in Bad Boys II.

Vervolg

Scenarioschrijver Ron Shelton gaf in 2013 in een interview met filmjournalist David Denby toe dat hij Bad Boys helemaal niet gezien had toen hij het script voor Bad Boys II schreef.

Bad Boys-fans hadden daar blijkbaar weinig last van: Bay Boys II bracht bijna twee keer zoveel op als het eerste deel.

Al sinds 2008 waren er plannen voor een derde Bad Boys-film. Fans moesten behoorlijk wat geduld hebben: Bad Boys for Life liet uiteindelijk twaalf jaar op zich wachten.

Meer over