Bad Boys

Knallen met 'Bad Boys' Will Smith en Martin Lawrence

Veronica - zaterdag 8 januari om 20:00

© Polsat/AXN
In Bad Boys spelen Will Smith en Martin Lawrence twee politieagenten die elkaars tegenpolen zijn. Ondanks hun verschillen kunnen ze wel goed samenwerken. Ze moeten op zoek naar gestolen drugs.

Familieman Marcus (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike (Will Smith) werken allebei bij de narcoticabrigade van de politie van Miami. Hoewel hun persoonlijkheden als dag en nacht van elkaar verschillen, werken deze Bad Boys prima samen.

Bad Boys

En dat is maar goed ook. De mannen krijgen in de actiekomedie een pittige zaak voor de kiezen. Er verdwijnt namelijk een grote hoeveelheid in beslag genomen heroïne uit een politiedepot.

Die drugs waren bedoeld als bewijsmateriaal in de rechtszaak tegen een gevaarlijke drugsbaron. Bovendien is het spul een slordige 100 miljoen dollar waard.

Logisch dus dat de politie de heroïne graag terug wil. Bad Boys Mike en Marcus krijgen 72 uur de tijd om dat voor elkaar te boksen.

Martin Lawrence

Bad Boys, uit de koker van Transformers-regisseur Michael Bay, was in 1995 een groot succes. Er kwam dan ook een vervolg, al duurde het tot 2003 tot Bad Boys II van de grond kwam.

In 2013 liet Martin Lawrence in een interview met Conan O'Brien doorschemeren dat er wel eens een derde Bad Boys-film zou kunnen komen. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat.

Bad Boys for Life ging in januari 2020 in première. Het Belgische duo Adil El Arbi en Bilall Fallah (bekend van Black en Patser) tekende voor de regie.

Meer over