Bad Country

Willem Dafoe en Matt Dillon zijn op elkaar aangewezen in Bad Country

Spike - maandag 10 januari om 20:33

© http://www.imdb.com
De film Bad Country vertelt een waargebeurd verhaal waarbij het leven van een informant gigantisch in gevaar komt.

In 1983 arresteert rechercheur Bud Carter (Willem Dafoe) en zijn team in Louisiana huurmoordenaar Jesse Weiland (Matt Dillon). Carter gebruikt Jesse's liefde voor zijn vrouw en pasgeboren baby om hem te dwingen undercover voor hem te gaan werken.

Bad Country

In ruil daarvoor belooft Carter Jesse's vrouw Lynn en hun zoon te beschermen. Al snel ontmaskeren de andere bendeleden Weiland. Zonder goede samenwerking zijn hij en Carter ten dode opgeschreven. Naar een waargebeurd verhaal.

Chris Brinker

Regisseur Chris Brinker overleed halverwege de productie. Om zijn regisseursrechten te behouden, werd de film voltooid door zijn broer Mike Brinker, die vervolgens credits kreeg als uitvoerend producent en assistent-regisseur.

Indrukwekkende cast

Met onder andere Willem Dafoe, Matt Dillon en Tom Berenger heeft de filmn Bad Country een imposante cast. Het is altijd fijn deze oude rotten in broeierige sfeer hun foute oneliners te horen uitspreken en daarnaast kunnen ze met veel wapengekletter ook behoorlijk wat stunts lekker over the top uitvoeren. 

 

Meer over