Bad Times at the El Royale

Een nachtje in een hotel met Dakota Johnson in thriller Bad Times at the El Royale

Paramount - donderdag 23 november om 20:30

© Plurimedia
In Bad Times at the El Royale wil een aantal mensen per se in een vervallen hotel slapen. Waarom?

Vergane glorie, dat is hotel El Royale in Lake Tahoe, precies op de grens van de staten California en Nevada. Ooit was het een echte trekpleister, maar eind jaren 60 is daar weinig meer van over.

Bad Times at the El Royale

Toch komt een aantal mensen naar het El Royale voor een overnachting. Onder hen een oude priester (Jeff Bridges), een zangeres (Cynthia Erivo), een gladde vertegenwoordiger (Jon Hamm) en een grofgebekte hippie (Dakota Johnson). Ze hebben allemaal zo hun reden om juist vandaag in dit vervallen hotel te willen overnachten. Stuk voor stuk zijn ze naar iets op zoek, maar waarnaar? En wat heeft een gebeurtenis van tien jaar geleden daarmee te maken?

Regisseur Drew Goddard laat de kijker het in de stijlvolle thriller Bad Times at the El Royale stapje voor stapje ontdekken. Hij springt daarbij flink op en neer in de tijd. Hij knalt er daarbij – vooral in de gewelddadige scènes – flink in. Hoewel de film aan de lange kant is, blijft dat vermakelijk.

Frank Sinatra

Goddard haalde zijn idee voor het hotel in Bad Night at the El Royale uit de werkelijkheid. Het Cal-Neva Resort and Casino, dat inderdaad óp de grens tussen Californië en Nevada ligt, diende als inspiratie.

Dat resort had ooit beroemde eigenaars. In de jaren 60 kocht Frank Sinatra het, samen met zijn maatje Dean Martin en gangster Sam Giancana.

Meer over