Bait

In Bait zijn de haaien in Australie geen lieverdjes

RTL 7 - donderdag 14 juli om 22:10

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl
Na een tsunami zwemt een stel haaien pardoes een supermarkt in een Australische kustplaats binnen.

Allemaal leuk en aardig, al die Amerikaanse haaienfilms, maar in Australië hebben ze ook haaien.

Bait

Als je Bait mag geloven (wat niet per se het beste idee van de wereld is) zijn de haaien down under ook geen lieverdjes. Waarvan akte.

En de film begint eigenlijk niet eens als een haaienfilm. We zien hoe twee mannen in een Australische kustplaats een supermarkt overvalt. 

Net als zij hun wapen trekken, raast er – compleet onverwacht – een tsunami over het stadje. De supermarkt blijft wonder boven wonder overeind staan.

Wel staat de zaak nu vol water en dat is gevaarlijk. En niet alleen vanwege de overvallers of omdat het water gevaarlijk dicht in de buurt van de stopcontacten en de elektriciteitskabels komt.

Met het zeewater is er namelijk nog iets veel gevaarlijkers de winkel binnen gespoeld: een stel hongerige witte haaien. In de ondergelopen gangpaden van de supermarkt jagen ze op alles wat maar beweegt.

Internationaal succes

In eigen land deed Bait het eigenlijk niet zo goed. De film bracht er nog geen miljoen op.

Buiten Australië ging het een stuk beter: alleen al China en Italië waren samen goed voor bijna dertig miljoen. 

Door dat internationale succes waren er plannen voor een vervolg, genaamd Deep Water. In maart 2014 ging er een streep door: het verhaal vertoonde te veel gelijkenissen met de verdwijning van Malaysia Airlines vlucht MH370.

Meer over