Bak mee met MAX

Robèrt van Beckhoven waagt zich aan de Italiaanse focaccia in Bak Mee met Max

NPO 2 - vrijdag 12 januari om 16:12

© MAX
Meel van goede kwaliteit, water, zout, gist, olijfolie, en Italiaanse kruiden, geraspte kaas, verschillende tomaatjes, olijven en rozemarijn, met die ingrediënten bereidt Robèrt van Beckhoven in Bak Mee met MAX een focaccia.

Een spel van graan en water, op deze poëtische wijze omschrijft Robèrt van Beckhoven brood. In Bak mee met MAX maakt hij een Italiaans kruidenbrood, een focaccia. Daarvoor gebruikt hij meel van goede kwaliteit, water, zout, gist, olijfolie en Italiaanse kruiden, geraspte kaas, olijven, verschillende tomaatjes en rozemarijn.

Hoe bak je een focaccia? 

De olijven zijn onmisbaar in een focaccia en gaan ook in het deeg. De meesterboulanger weegt ze niet af en gooit erin hoeveel hij lekker vindt. “Maar”, waarschuwt Van Beckhoven, “overdrijf niet.”

Tijdens de bereiding legt het Heel Holland bakt-jurylid ook uit waarom water zo belangrijk is voor brood en waarom hij olijfolie nog niet meteen toevoegt. Voor overgebleven focaccia heeft Van Beckhoven een tip: die is heerlijk bij tomatensoep. (HH)

Wanneer is deze aflevering van Bak Mee met MAX op televisie te zien?

Zet op vrijdag 12 januari vanaf 16:12 uur je televisie op NPO2 om geen tip te missen. 

Meer over