Bak met Miljuschka

Bak mee met Miljuschka

24kitchen - maandag 21 juni om 17:00

© twdcbeeldbank.nl
In ijs of uit de oven, cookie dough is wereldwijd favoriet. Miljuschka Witzenhausen maakt chocolate chip cookies van het simpele deeg, en ze verwerkt het in een ijsrecept met honeycomb, een karamel met lichte honingsmaak.

Het is overheerlijk, simpel te maken en biedt troost op verdrietige momenten. Cookie dough is niet voor niets favoriet bij vrijwel alle zoetekauwen op aarde. Onder hen Miljuschka Witzenhausen, die voor Bak met Miljuschka twee recepten met koekjesdeeg heeft uitgezocht. Uiteraard de welbekende chocolate chip cookies, en een ijsrecept met honeycomb. Dat ingrediënt gebruiken steeds meer collega-bakkers, en gelijk hebben ze. D

Chocolate chip

De karamel met een lichte honingsmaak geeft een cake, taart of ijs net die extra smaak en een - zoals bakgoeroe Janny van der Heijden zou zeggen - krokantje. Lekker, maar toch is Witzenhausen meer fan van de chocolate chip cookie. Voor deze aflevering voegde ze het als topping toe aan haar favoriete caloriebom, een cheesecakebrownie.

Meer over