Winterbaksels

Bakkers klaar? Bakken maar!

11 december 2019 10:10 | kijktips | Door Televizier

© Bindinc
Het nieuwe seizoen start met vijftig thuisbakkers. Ze willen allemaal een van de tien felbegeerde plekken in de tent bemachtigen, maar dat lukt alleen als ze langs de strenge selectie van Janny en Robèrt komen.

Van een kloktaart tot een koekjeskerstboom: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven krijgen in het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt weer genoeg creatieve baksels voorgeschoteld. Net als vorig jaar start deze zevende reeks met de zogeheten proefaflevering. En let op: vanaf volgende week start de reeks een uurtje eerder, namelijk om 20:30 uur.

Vijftig thuisbakkers

Vijftig thuisbakkers hebben allemaal een feestelijke taart meegebracht en laten deze proeven door de twee juryleden. Maar daar houdt het niet op voor de auditanten, want er volgt een intensief bakkamp bij Robèrt. Alleen de beste tien mogen uiteindelijk plaatsnemen in de baktent. André van Duin neemt opnieuw de presentatie voor zijn rekening. Omdat Heel Holland bakt zo laat in het jaar begint, staan er natuurlijk ook een speciale kerst- en nieuwjaarsaflevering op de planning.

Koffietent

Het gaat tegenwoordig goed met de oud-winnaars. Zo heeft Rutger van den Broek, topbakker van het eerste uur, al zeven succesvolle bakboeken op zijn naam staan. Ook de laatste twee winnaars gaat het voor de wind. Hans Spitsbaard presenteerde Bak mee met MAX, bracht onlangs Taartbijbel uit en werkt momenteel bij een chocolaterie. Anna Yilmaz is momenteel druk met de voorbereidingen van haar eigen koffietent. Het was nog even spannend of ze überhaupt mee mocht doen aan Heel Holland bakt. Nadat de marinier zich voor de derde keer had opgegeven, mocht ze eindelijk laten zien hoe groot haar baktalent is.

Meer over