The great British bake off

Wie weet raad met toetjes in The Great British Bake Off?

NPO 1 - donderdag 23 juni om 21:08

© Channel 4
Een aflevering vol desserts dit keer. De Britse bakkers die nog over zijn in The Great British Bake Off geven als eerste hun eigen invulling aan een pavlova, vervolgens maken ze een kleverige sticky toffee pudding en een laagjestaart met een biscuit als basis.

“De meringue kan barsten, smelten of zelfs instorten.” Jurylid Paul Hollywood begint maar meteen met een waarschuwing in de dessertaflevering van The Great British Bake Off.

The Great British Bake Off

Voor de signatuuropdracht moeten de bakkers hun eigen invulling geven aan een pavlova, een populair meringuedessert dat normaal gesproken bedekt is met slagroom en fruit. Of het schuim inderdaad intact blijft - zoals de jury wenst - is nog maar de vraag.

Hierna moeten de kandidaten de juryleden imponeren met een kleverige sticky toffee pudding en een laagjestaart met een biscuit als basis. In de tent gaat het niet bij iedereen even soepel. Een kandidaat moet haar spektakelstuk opnieuw maken nadat haar eerste versie instort. En ook de tweede poging is niet bepaald succesvol.

Meer over