Black Swan

Natalie Portman zoekt naar haar duistere kant in Black Swan

Paramount - donderdag 18 augustus om 20:30

© 20th Century Fox

Paramount Network zendt vanavond om 20:30 uur de spannende thriller Black Swan uit. Een film waarvoor de Amerikaanse actrice Natalie Portman letterlijk en figuurlijk tot het uiterste ging.

De thriller Black Swan draait om Nina Sayers (Natalie Portman), een veelbelovende en jonge ballerina uit New York. Wanneer haar gezelschap het beroemde Tsjaikovski-ballet Het Zwanenmeer gaat opvoeren, hoopt Nina dat choreograaf Thomas haar de hoofdrol zal toewijzen. De concurrentie daarvoor is echter moordend.

Black Swan

Volgens Thomas heeft ze zeker talent, maar is dat genoeg? Hij ziet immers wel dat ze geknipt is voor de lichte kant van de rol, maar denkt dat ze de ervaring mist om de duistere kant – van de zwarte zwaan – goed gestalte te kunnen geven. Nieuwkomer Lily (Mila Kunis) heeft dat randje wel waar Thomas naar op zoek is. Als de twee jonge danseressen hun rivaliteit omzetten in een vreemd soort vriendschap, komt Nina in aanraking met haar zwarte kant. Een kant die haar kapot dreigt te maken.

Natalie Portman 

Zowel de voorbereidingen als de opnames van Black Swan waren voor Natalie Portman lang niet altijd een pretje. Zo viel de actrice bijna tien kilo af en begon ze een jaar voor de opnames met ballettrainingen, omdat ze de balletscènes zo veel mogelijk zelf wilde doen. Toch leverde dat haar ook wat op: naast een Oscar voor haar rol vond ze namelijk ook de liefde. Ze trouwde met haar coach, balletdanser Benjamin Millepied. Het stel heeft inmiddels twee kinderen.

Paramount Network

Black Swan is vanavond om 20:30 uur te zien op Paramount Network. Deze tv-zender is te vinden op Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13 en brengt de grootste Hollywoodsterren bij jou tuis. 

Meer over