Banana Joe

Handen af van Bud Spencer

Bud Spencer heeft aan twee vuisten genoeg om zijn handeltje te redden.

Banana Joe (Bud Spencer) heeft een bananenplantage bij een dorpje in Zuid-Amerika. Op een dag proberen bendeleden in opdracht van hun gangsterbaas Joe te verdrijven. Joe blijkt een vergunning nodig te hebben voor zijn handel en moet daarvoor naar de grote stad.

Banana Joe

Daar in de stad blijkt het niet zo eenvoudig deze vergunning te krijgen, hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Daarnaast is de grote stad voor Joe, die het platteland gewend is, een chaotische plek waar hij zich verre van thuisvoelt. Uiteindelijk keert hij met het felbegeerde papiertje terug naar zijn dorp. De boeven hebben daar inmiddels de touwtjes in handen. De schurken maken al snel kennis met Joes bikkelharde vuisten.

Script

Bud Spencer schreef onder zijn eigen naam, Carlo Pendersoli, mee aan het script. Dit was tevens de enige speelfilm waarvoor Spencer een script heeft geschreven. Wel was hij betrokken als schrijver bij een aantal tv-films.

Geen achternaam

We horen tijdens de film alleen de bijnaam van Joe: Banana Joe. We komen niet achter de echte naam van Joe, die wordt simpelweg nooit genoemd. 

Meer over: