Bandidas

Cruz en Hayek als bloedmooie bandieten

RTL 7 - dinsdag 10 augustus om 20:29

© http://info.sky.de/
In Bandidas is Penélope Cruz te bewonderen naast Salma Hayek. De twee Spaanstalige schoonheden spelen elkaars tegenpolen in deze actiekomedie en western ineen.

Met beauty's Penélope Cruz én Salma Hayek als hoofdrolspelers is het verhaal van Bandidas voor de gemiddelde mannelijke kijker misschien van ondergeschikt belang. De twee Spaanstalige furies zijn reden genoeg om anderhalf uur lang te blijven kijken. 

Wraaklustig

De plot mag natuurlijk niet ontbreken. Salma Hayek is Sara, de keurig opgevoede dochter van een rijke Mexicaanse bankier. Penélope Cruz kruipt in de huid van Maria, de dochter van een arme Mexicaanse boer.

Het enige dat de vrouwen gemeen hebben, is hun Mexicaanse afkomst. Maar wanneer een Amerikaanse bank een spoorweg wil aanleggen in Mexico, worden hun vaders aangevallen. Beide dames zinnen op wraak.

Samen trekken ze ten strijde om de bankier met geweld te bestrijden.

Beste vriendinnen

De actrices zijn in het echte leven twee handen op één buik. “Salma Hayek is een van mijn beste vriendinnen”, zegt Cruz. “Ik bewonder hoe ze zo ver is gekomen en altijd zichzelf is gebleven, met beide benen op de grond. Ze blijft trouw aan haar visie en is loyaal. Zulke kwaliteiten bezitten alleen écht grote sterren.”

Lesbische relatie?

Er waren een tijdje geruchten dat Hayek en Cruz een stel waren. Hier konden ze alleen maar om lachen en vonden het leuk te spelen met deze geruchten. Zo kneep Cruz in de kont van Hayek tijdens een persconferentie rondom de promotie van Bandidas

Meer over