Bandidas

Salma Hayek is een echte bandiet in Bandidas

RTL 7 - vrijdag 23 februari om 20:27

© Buena Vista International
In Bandidas zijn Penélope Cruz en Salma Hayek samen te bewonderen. Ze spelen elkaars tegenpolen in deze combinatie van actiekomedie en western.

Met beauty's Penélope Cruz én Salma Hayek als hoofdrolspelers is het verhaal van Bandidas voor de gemiddelde mannelijke kijker misschien van ondergeschikt belang. De twee Spaanstalige furies zijn reden genoeg om anderhalf uur lang te blijven kijken. 

Bandidas

Salma Hayek is in Bandidas Sara, de keurig opgevoede dochter van een rijke Mexicaanse bankier. Penélope Cruz speelt Maria, de dochter van een arme Mexicaanse boer. Het enige dat de vrouwen gemeen hebben, is hun Mexicaanse afkomst. Tot een Amerikaanse bank een spoorweg wil aanleggen in Mexico.

Om dat voor elkaar te krijgen vallen huurlingen hun vaders aan. Maria en Sara zinnen allebei op wraak. Samen trekken ze ten strijde om de bankier met geweld te bestrijden.

Salma Hayes en Penélope Cruz

De actrices zijn in het dagelijks leven twee handen op één buik. “Salma Hayek is een van mijn beste vriendinnen”, zegt Cruz. “Ik bewonder hoe ze zo ver is gekomen en altijd zichzelf is gebleven, met beide benen op de grond. Ze blijft trouw aan haar visie en is loyaal. Zulke kwaliteiten bezitten alleen écht grote sterren.”

Er waren een tijdje geruchten dat Hayek en Cruz een stel waren. Hier konden ze alleen maar om lachen en vonden het leuk te spelen met deze geruchten. Zo kneep Cruz in de kont van Hayek tijdens een persconferentie rondom de promotie van Bandidas

Meer over