Bangkok Dangerous

Nicolas Cage gaat in Bangkok Dangerous voor een paar harde klussen

Veronica - dinsdag 15 november om 23:10

© tvbase.fr
Een keiharde huurmoordenaar gaat in Bangkok Dangerous voor een paar klussen naar Thailand. Daar moet hij kiezen tussen zijn gevoelens en zijn beroepseer.

Huurmoordenaar Joe is goed in zijn vak. Misschien zelfs wel de beste. Toch is hij wel een beetje klaar met het werk.

Nicolas Cage

Nog één lucratieve klus en dan houdt hij ermee op. Dan heeft Joe (Nicolas Cage) genoeg verdiend om rustig van zijn pensioen te gaan genieten.

Die laatste klus brengt hem in Bangkok Dangerous naar Thailand. Daar moet hij meerdere doelwitten omleggen; een van hen is een populaire politicus.

Om wegwijs te worden in Bangkok huurt Joe kruimeldief Kong (Shahkrit Yamnarm) in. Hij wil dolgraag huurmoordenaar worden, dus Joe kan hem mooi de fijne kneepjes van het vak leren.

Het wordt ingewikkeld voor de oude rot als hij verliefd wordt op de Thaise schone Fon (Charlie Yeung). Ineens moet hij kiezen tussen zijn gevoelens en zijn beroepseer. 

Bangkok Dangerous

Bangkok Dangerous is een remake van de gelijknamige Thaise film uit 1999. Zowel de originele versie als de Amerikaanse remake is geschreven en geregisseerd door de gebroeders Pang.

In de remake hebben ze wel een paar dingen veranderd. Het belangrijkste verschil is dat in de eerste versie de huurmoordenaar doofstom is. In de versie uit 2008 is het liefje van Nicolas Cage doof.

De opnames vonden plaats tijdens de geweldloze staatsgreep die op 19 september 2006 plaatsvond in Bangkok. De enige schoten die dag gelost werden, waren afkomstig van de filmcrew.

Meer over