Bankgiro Loterij Nieuwjaarsconcert

Tijdens het Bankgiro Loterij Nieuwjaarsconcert dirigeert oud Maestro-finalist Carlo Boszhard een heel symfonieorkest. Nieuwe kandidaten kijken toe. 

Het duurt nog een week voor de nieuwe kandidaten van dirigeerwedstrijd Maestro van start mogen, maar nu krijgen ze alvast een voorproefje tijdens het Bankgiro Loterij Nieuwjaarsconcert. Onder meer zanger René Froger en acteur Patrick Stoof kijken vanuit de zaal toe hoe oud-finalist Carlo Boszhard acte de présence geeft. Vorig seizoen verloor hij in de finale nipt van Di-rect-gitarist Frans 'Spike' van Zoest.

Dominc Seldis

Boszhard dirigeert het orkest nu samen met Maestro-jurylid Dominic Seldis. Dat is opvallend, want Boszhard sprak zich vorig jaar in Life 4 You nog kritisch uit over hem. Seldis hulde zich in de finale in de Britse vlag toen Spike een Brits patriottisch lied dirigeerde. 'Ik vind dat je dan wel wat objectiever moet beoordelen', was Boszhards reactie.

Guus en Ilse

Uiteindelijk keek Boszhard wel met een goed gevoel terug op zijn deelname aan Maestro. 'Ik ben tweede geworden en vind dat hartstikke leuk. Ik ben trots. Ik heb zo'n fantastische tijd gehad. Het doet veel met je: van lachen tot huilen. Ik had het voor geen goud willen missen.' Boszhard en Seldis zijn niet de enige bekende namen op het podium. Ze dirigeren een groot symfonieorkest en zangers als Guus Meeuwis, Ilse DeLange en zanggroep O'G3NE, drie zusjes die vorig jaar de talentenjacht The Voice of Holland wonnen. Volgende week zondag start de nieuwe reeks van Maestro, met onder meer René Froger.

Reageren