Barnaby (John Nettles) verlaat Midsomer Murders

7 maart 2012 00:01 | kijktips | Door Televizier

Na dertien seizoenen vol moord en doodslag gaat hoofdinspecteur Tom Barnaby (John Nettles, foto) van zijn welverdiende pensioen genieten. Zijn 51-jarige neef John Barnaby (Neil Dudgeon) volgt hem op.

Handig, nog zo’n uitmuntende speurneus in de familie die je baan zo kan overnemen. John houdt er wel een wat modernere werkwijze op na dan zijn oudere neef. Ook heeft hij psychologie gestudeerd. „Je mag ervan uitgaan dat hij vooral geïnteresseerd is in de psychische achtergronden van criminaliteit”, zegt Dudgeon over zijn nieuwe personage.

Barnaby 2.0 werd vorig seizoen al geïntroduceerd, toen hij de ‘oude’ Barnaby kwam helpen bij een zaak. Vanavond arriveert John voorgoed in het fictieve graafschap Midsomer, samen met zijn trouwe viervoeter Sykes. Nog voordat hij goed en wel zijn koffers heeft kunnen uitpakken, wordt hij aangeklampt door Harriet Wingate, directrice van de elitaire Darnley Park Girls School. Ze vraagt hem een oogje in het zeil te houden op de jaarlijkse Classic Car Show. Barnaby is er niet zo happig op, maar raakt toch geïntrigeerd door de plek, wanneer hij ontdekt dat de restanten van een voormalig coureur op het landgoed zijn teruggevonden.

Meer over