Batman Forever

Jim Carrey neemt het op tegen Batman in Batman Forever

Paramount - donderdag 17 november om 20:30

© Turner
In Batman Forever krijgt de superheld te maken met twee vijanden: Two-Face en The Riddler. Gelukkig krijgt hij hulp van Dick Grayson, een voormalig circusartiest wiens ouders vermoord zijn door Two-Face.

In Batman Forever staat Batman (Val Kilmer) oog in oog met twee vijanden. De slechterik Two-Face (Tommy Lee Jones) houdt de superheld ten onrechte verantwoordelijk voor de verminking aan zijn gezicht. En ook Edward Nygma – 'The Riddler' – (Jim Carrey) zit achter de superheld aan.

Batman Forever

The Riddler is in Batman Forever van plan om de gedachten van alle inwoners van Gotham City te lezen. Dat is link voor Batman, want zo kan The Riddler achter zijn ware identiteit – miljardair Bruce Wayne – komen.

Voormalig circusartiest Dick Grayson heeft zelf een appeltje te schillen met The Riddler, omdat hij de moordenaar is van zijn ouders. Dick en Batman vormen samen één front om Two-Face en The Riddler te stoppen voordat zij hun gewelddadige plannen uitvoeren.

Val Kilmer

Batman Forever is de derde film in de Batman-reeks en het vervolg op Batman en Batman Returns van regisseur Tim Burton.

Joel Schumacher nam het regiestokje van Burton over en nam maar meteen een hele nieuwe Batman. Michael Keaton moest plaatsmaken voor Val Kilmer.

Verder is de toon in Joel Schumachers Batman Forever een stuk minder duister dan in de Batman-films van zijn voorganger; het is eigenlijk net alsof Schumacher ineens het licht in Gotham City heeft aangedaan.

Met dat campy karakter verwijst de film terug naar de tv-serie Batman uit de jaren 60, met Adam West in de hoofdrol.

Meer over