Batman Returns

Michael Keaton heeft een kattige tegenstander in Batman Returns

Veronica - maandag 31 juli om 23:01

© Warner Bros
In Batman Returns herrijst Michelle Pfeiffer uit de dood. Vanaf dat moment maakt ze als Catwoman het leven van Batman zuur.

Nadat hij in Batman Joker heeft verslagen, krijgt Batman (Michael Keaton) in Batman Returns te maken met de misvormde Penguin (Danny DeVito) die een poging doet geaccepteerd te worden in de gemeenschap van Gotham.

Batman Returns

Foute zakenman Max Schreck (Christopher Walken) stelt alles in het werk om Penguin te helpen om burgemeester van Gotham te worden. Het duo doet er in Batman Returns bovendien alles aan om Batman in een kwaad daglicht te zetten.

Voordat dit alles gebeurt, wordt Max’ secretaresse Selena Kyle (Michelle Pfeiffer) van een hoog gebouw gegooid. Ze verandert daarbij in Catwoman; een mysterieus figuur dat dezelfde ‘gewoontes’ heeft als Batman.

Batman doet een poging zijn naam te zuiveren van de beschuldigingen die Max en Penguin de wereld in slingeren. Ondertussen piekert hij over wat te doen met de mysterieuze kattenvrouw.

Danny DeVito

Danny DeVito besloot de Penguin te spelen in Batman Returns op advies van Jack Nicholson, die veel had verdiend aan zijn rol als de Joker in Batman. 

Hij moest daarvoor elke filmdag drie uur in de make-upstoel zitten. Daarom verwijderde hij een kastje uit de make-upruimte en plaatste daar een TV. Zo kon hij via de spiegel films kijken terwijl hij werd klaargemaakt.  

Meer over