Battleship

Bordspel komt tot leven in de actiefilm Battleship

Veronica - vrijdag 19 mei om 20:26

© Universal
In de actiefilm Battleship landt een buitenaardse vloot in de Grote Oceaan. De aliens hebben weinig goeds voor met de mensheid. Aan een groep Amerikaanse en Japanse marineschepen de eervolle taak het buitenaardse tuig te verslaan.

Sinds de opmars van computerspellen – eind jaren 70, begin jaren 80 – komt het regelmatig voor dat een game als inspiratie dient voor een film. Wat minder vaak voorkomt: een film naar een bordspel. Battleship is er zo een.

Battleship

De actiefilm Battleship is losjes gebaseerd op het gelijknamige gezelschapsspel (in Nederland bekend als Zeeslag). 

De film draait om de jonge marineofficier Alex (Taylor Kitsch). Hij is nog maar net afgestudeerd als alle hoge piefen aan boord van zijn schip omkomen bij een buitenaardse aanval. Zo promoveert de simpele matroos letterlijk in één klap tot kapitein.

Samen met een aantal andere marineschepen uit Japan en Amerika moet Alex’ schip de buitenaardse aanval zien af te slaan. Dat niemand weet wat de aliens willen, maakt het er niet makkelijker op.

Rihanna

Regisseur Peter Berg heeft voor Battleship een flink blik sterren opengetrokken. Naast Taylor Kitsch komen ook Liam Neeson en Alexander Skarsgård voorbij.

De meest opvallende hoofdrolspeler is echter zangeres Rihanna. Het was haar eerste filmrol. Dat smaakte blijkbaar naar meer: RiRi heeft na Battleship in nog meer films gespeeld.

Haar grootste acteersucces vierde ze in 2018. Toen was ze naast Anne Hathaway en Sandra Bullock te zien in Ocean’s Eight.

Meer over