Bayern München - Nederland

22 mei 2012 11:59 | kijktips | Door Televizier

De oefenwedstrijd tussen Oranje en Bayern München moet vanavond enig oud zeer wegnemen.

Het Nederlands elftal begint vanavond de laatste aanloop naar het EK voetbal (8 juni t/m 1 juli) met een oefenwedstrijd tegen Bayern München. Voor de Duitsers komt de ontmoeting nogal ongelegen: 3 dagen geleden verloren de mannen van Jupp Heynckes in de finale van de Champions League van Chelsea. Die krachts­inspanning zal nog niet helemaal zijn verwerkt, maar ze hebben geen keus.

Bayern München - Oranje
Ruim een jaar geleden spraken Oranje en Bayern München af om vandaag tegen elkaar te spelen in het Allianz Arena stadion in München, bijgenaamd ‘de opblaasboot’. De hamstringblessure die Arjen Robben opliep bij het WK van 2010 was de inzet van een conflict tussen beide partijen, en deze wedstrijd moet de druk van de ketel halen.

Robben, om wie het allemaal begon, heeft al aangegeven dat hij uitkomt voor Oranje. Hij is dat ook contractueel verplicht. Maar Arjen Robben zit er mentaal zwaar doorheen en de vraag is hoe lang hij vanavond zal invallen. En zal hij ook juichen als hij tegen zijn broodheer scoort? Ook een interessante vraag: wie krijgt de schuld als hij geblesseerd raakt?

Meer over