Baywatch

Dwayne Johnson en Zac Efron redden drenkelingen in Baywatch

Veronica - dinsdag 11 januari om 22:35

© ftpmuc.sky.de
Tussen 1989 en 2001 hield de Baywatch veel mensen aan de buis gekluisterd.

Of die mensen nou allemaal keken voor de pakkende, spannende verhaallijn of voor de gespierde en gebronsde lijven die in slow motion over het strand paradeerden doet er niet eens zo toe. Een hele generatie is opgegroeid met strandwacht Mitch Buchannon en zijn collega's. Die Baywatch-generatie is ondertussen volwassen. Reden genoeg voor productiemaatschappij Paramount om met een Baywatch-film te komen.

Baywatch

Die film bevat veel elementen die de serie ook al had. Lees: het barst in Baywatch van de welgevormde, zongebruinde lijven in badkleding. 

Er is ook een groot verschil tussen serie en film. Waar het oude Baywatch eigenlijk een best serieuze serie was, barst het in deze film van de knipogen, zelfspot en metagrapjes.

De strandwachten van het zonovergoten Emerald Bay krijgen een nieuwe collega: voormalig Olympisch zwemkampioen Matt Brody (Zac Efron). Brody krijgt het al snel aan de stok met zijn nieuwe chef, de imposante verschijning Mitch Buchannon (Dwayne Johnson).

De strandwachten hebben hun handen vol aan het veilig houden van de badgasten. Ondertussen proberen ze ook de verspreiding van een gevaarlijke drug te voorkomen.

Dwayne Johnson

In de serie Baywatch speelde David Hasselhoff de rol van Mitch Buchannon. Hij was niet meer de jongste en zijn lijf was ook niet meer zo strak als vroeger.

In alle scènes waarin hij met ontbloot bovenlijf te zien was – en dat waren er nogal wat – moest de Knight Rider-acteur zijn buik inhouden. Hasselhoffs filmopvolger hoeft dat niet: Dwayne Johnson is zo gespierd dat zelfs zijn spieren spieren lijken te hebben.

De film heeft voor elk wat wils, ook voor fans van de oude serie. David Hasselhoff en Pamela Anderson komen allebei voorbij in een cameo-rolletje.

Meer over