Beat the champions

Is Beat the Champions van Chantal Janzen nog te redden?

RTL 4 - zondag 26 maart om 20:01

© William Rutten
In deze nieuwe aflevering van Beat the Champions staan er weer diverse onbekende Nederlanders te trappelen om het op te nemen tegen de grootste quizkampioenen van ons land. Als ze deze bollebozen weten te verslaan, gaan ze naar huis met een mooi geldbedrag.

Beat the Champions heeft inmiddels geen introductie meer nodig. De meeste mensen weten wel dat in deze spannende kennisquiz onbekende Nederlanders het opnemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk over een brede algemene kennis beschikken. Dit doen ze onder leiding van quizmaster Chantal Janzen.

Beat the Champions

In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens neemt de kandidaat het helemaal alleen op tegen de champions in een race tegen de klok. Hoe meer kampioenen hij durft uit te dagen, hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen.

Lees ook: Chantal Janzen tegenover oud-buurjongen in Beat the Champions 

Laatste seizoen?

De echte fans moeten er de komende weken nog maar extra van gaan genieten: er bestaat een kans dat dit (voorlopig) het laatste seizoen van Beat the Champions zal zijn. En dat heeft te maken met de tegenvallende kijkcijfers. Waar Chantal namelijk op het hoogtepunt nog wekelijks zo'n 1 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd hield, waren dat er afgelopen zondag 'slechts' 561.000. Daarmee was het programma de grote verliezer van de avond.

Meer over