Beau

Beau is weer terug op de late avond van RTL4

RTL 4 - maandag 22 maart om 22:06

© RTL
Beau van Erven Dorens neemt de plaats op de late RTL 4-avond weer over van Eva Jinek. Hij spreekt nieuws, sport en media met actuele gasten, maar ontvangt ook gewone mensen met mooie verhalen aan tafel.

Eva Jinek is voorlopig weer even klaar op de late avond en maakt plaats voor Beau van Erven Dorens. Net als zijn collega ontvangt hij gasten uit nieuws, sport en entertainment om de actualiteit te bespreken of om het publiek op mooie verhalen te trakteren. Maar er zijn ook verschillen tussen de twee latenightshows van RTL.

Waar Eva, mede door de Tweede Kamerverkiezingen, veel politici ontving, wil Beau de gewone man en vrouw meer aan het woord laten. En die verkiest hij ook boven de virologen die vrijwel dagelijks wel ergens aanschuiven. "Er wordt heel veel gepraat over de mensen, maar niet zo zeer met de mensen", vertelt hij aan RTL Boulevard. "En dat zou wel eens meer kunnen. Ik ga proberen om wat meer mensen aan tafel te krijgen die het aangaat."

Knettergek

Het onderwerp corona wil hij sowieso wat meer links laten liggen. "Ik kan zelf eigenlijk niet meer kijken naar al dat coronagezeik. Al die talkshows - je wordt er zo toch echt knettergek van!" Mede daarom maakt Beau ook quizzen en een serie over de Amsterdamse wijk Floradorp. 'Zware' programma's als Five days inside of The Amsterdam project zitten niet in de planning. "Ik zou graag programma’s maken over de politie, over PTSS, over de brandweer, maar RTL heeft geen interesse. Ik vermoed dat dat afgelopen is", vertelde hij vorig jaar aan het AD. "Van mij willen ze het in ieder geval niet meer hebben".

Meer over