Beautiful Boy

Timothée Chalamet gaat aan de drugs in dramafilm Beautiful Boy

CANV - vrijdag 8 december om 23:10

© Metro Films
Een vader doet er in Beautiful Boy alles aan om zijn zoon te helpen van zijn verslaving af te komen.

Nadat hij in eigen land en daarbuiten successen had gevierd met De Helaasheid der Dingen en het voor een Oscar genomineerde The Broken Circle Breakdown maakte de Belgische regisseur Felix Van Groeningen de overstap naar Hollywood.

Beautiful Boy

Beautiful Boy is zijn eerste Amerikaanse film. Journalist David Sheff (Steve Carell) leidt een gelukkig leven met zijn vrouw Karen (Maura Tierney) en hun twee kinderen. Hij heeft ook een goede band met Nic (Timothée Chalamet), zijn zoon uit een eerder huwelijk.

Nic lijkt op zijn beurt alles mee te hebben: hij is knap, intelligent en hij is een veelbelovend schrijver. Maar ondertussen worstelt hij ook met een drugsverslaving. David doet alles om Nic te helpen afkicken. Hij stuurt zijn zoon naar therapiegroepen, verslavingsartsen en klinieken.

Steeds lijkt het even te werken, maar dan valt Nic weer terug in zijn oude gewoontes. Dat maakt deze film een aangrijpend portret van een vader die alles doet om zijn zoon te helpen. Carell en Chalamet spelen hun rollen prachtig.

Nic Sheff

Van Groeningen bedacht dit verhaal niet zelf. Hij baseerde de film op twee boeken: Beautiful boy van David Sheff en Tweak van diens zoon Nic. Beautiful Boy is dus gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Nic en David. Scenarioschrijver Luke Davis heeft zelf ook ervaring met de materie: hij was in de jaren 80 verslaafd aan heroïne.

Meer over