Beautiful Boy

Timothée Chalamet gaat aan de drugs

CANV - vrijdag 27 november om 21:20

© filmdepot.nl/api
Een vader doet er alles aan om zijn te helpen van zijn verslaving af te komen.

Nadat hij in eigen land – en daarbuiten – successen had gevierd met De helaasheid der dingen en het voor een Oscar genomineerde The broken circle breakdown maakte de Belgische regisseur Felix Van Groeningen de overstap naar Hollywood.

Beautiful Boy

Beautiful Boy is zijn eerste Amerikaanse film. Journalist David Sheff (Steve Carell) leidt een gelukkig leven met zijn vrouw Karen (Maura Tierney) en hun twee kinderen. Hij heeft ook een goede band met Nic (Timothée Chalamet), zijn zoon uit een eerder huwelijk.

Nic lijkt op zijn beurt alles mee te hebben: hij is knap, intelligent en hij is een veelbelovend schrijver. Maar ondertussen hij worstelt ook met een drugsverslaving.

David doet alles om Nic te helpen van zijn verslaving af te komen. Hij stuurt zijn zoon naar therapiegroepen, verslavingsartsen en klinieken.

Steeds lijkt het even te werken, maar dan valt Nic weer terug in zijn oude gewoontes. Dat maakt deze film een aangrijpend portret van een vader die alles doet om zijn zoon te helpen. Carell en Chalamet spelen hun rollen prachtig.

Nic Sheff

Van Groeningen bedacht dit verhaal niet zelf. Hij baseerde de film op twee boeken: Beautiful boy van David Sheff en Tweak van zijn zoon Nic. 

Beautiful Boy is dus gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Nic en David. Scenarioschrijver Luke Davis heeft zelf ook ervaring met de materie.

Hij was in de jaren 80 verslaafd aan heroïne.

 

 

Meer over