Beauty and the Beast

Valt Emma Watson voor het beest in Beauty and the Beast?

SBS 9 - vrijdag 11 maart om 22:20

© Disney Enterprises
In de romantische film Beauty and the Beast houdt een monster een jonge vrouw gevangen in zijn kasteel. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe.

In 2010 was Alice in Wonderland de eerste klassieke Disneytekenfilm die een liveaction remake kreeg. Daarna volgden onder meer Cinderella en The Jungle Book.

Beauty and the Beast

Een jaar na die laatste verscheen Beauty and the Beast, een herinterpretatie van de tekenfilm uit 1991.

Emma Watson (die bekend werd als Hermelien in de Harry Potterfilms) speelt Belle, het meisje dat aanbiedt haar vaders plaats in te nemen als het beest (Dan Stevens) hem gevangenneemt.

Aanvankelijk vindt ze hem verschrikkelijk, maar naarmate ze langer in zijn kasteel verblijft, leert ze door zijn monsterlijke uiterlijk heen te kijken.

Regisseur Bill Condon voegt weinig nieuws toe aan hun liefdesverhaal, maar hij verpakt het in zulke mooie beelden dat dat er niet toe doet. Bekende acteurs als Emma Thompson, Ian McKellen, Ewan McGregor en Stanley Tucci verzorgen de stemmen van het pratende meubilair.

Emma Watson

Het had niet veel gescheeld of Emma Watson had de hoofdrol in Beauty and the Beast niet gespeeld. Ze was ook in beeld voor de hoofdrol in La La Land.

Die rol wees ze af zodat ze Belle kon spelen. Voor Ryan Gosling was het net andersom: hij wees de rol van het beest af zodat hij in La La Land kon spelen.

Meer over