Beauty and the dogs

Hoe vindt je gerechtigheid in een corrupt systeem? Dat zie je in Beauty and the Dogs

CANV - zaterdag 5 augustus om 23:40

© CineArt
Beauty and the Dogs vertelt in negen hoofdstukken, die elk uit een enkel lang shot bestaan, een heftig verhaal over een vrouw die wordt verkracht door agenten. Als ze aangifte wil doen, blijkt dat ze moet vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem.

Mariam (Mariam Al Ferjani) gaat naar een studentenfeest in Tunis. Als haar jurk per ongeluk beschadigd raakt, leent ze er een van iemand anders. Die geleende jurk is iets sexyer dan de kleding die ze normaal draagt, maar voor deze ene keer moet het kunnen.

Beauty and the Dogs

Mariam vermaakt zich op het feest en raakt aan de praat met Youssef (Ghanem Zrelli). Als ze naar buiten gaan om een wandeling te maken, verandert de avond in een nachtmerrie: een aantal agenten verkracht Mariam.

Wat volgt is in Beauty and the Dogs is een vernederende tocht langs ziekenhuizen en politiebureaus. De politie wil Mariams aangifte niet opnemen. Wie zich zo kleedt vraagt er bijna om, is de suggestie.

Waargebeurde zaak

Regisseur Kaouther Ben Hania baseerde Beauty and the Dogs op een verkrachtingszaak waarbij het slachtoffer aangifte moest doen in het politiebureau waar de daders werkten. Op deze manier stelt Ben Hania misstanden in het moderne Tunesië aan de kaak.

Meer over