Bee Movie

Jerry Seinfeld zet de bloemetjes buiten in Bee Movie

Com. Centr. - zaterdag 25 november om 20:30

© http://info.premiere.de
In de animatiefilm Bee Movie ontdekt een bij dat mensen honing van de bijen stelen. Hij besluit de mensheid aan te klagen voor diefstal.

De net afgestudeerde bij Barry B. Benson is niet bepaald gelukkig met zijn carrièreperspectieven: veel meer dan honing maken zit er voor hem niet in. Maar Barry wil dat helemaal niet. Een bij die honing gaat maken, doet dat de rest van zijn leven.

Bee Movie

Barry wil de wereld zien, andere dieren ontmoeten en avonturen beleven. Vandaar dat hij een prima baan bij honingbedrijf Honex Industries laat schieten. De andere bijen in de kolonie zijn in Bee Movie geschokt door die beslissing, maar Barry's besluit staat vast: hij gaat de wijde wereld in.

Eenmaal buiten zijn vertrouwde omgeving kijkt Barry zijn ogen uit. Niet alles wat hij ziet bevalt hem. Zo ontdekt hij dat de mensen honing van de bijen stelen. Daar wordt hij zo boos van dat hij besluit de mens aan te klagen voor diefstal.

Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld spreekt in Bee Movie de stem van bezig bijtje Barry in. Daarnaast schreef de komiek ook mee aan het script van de film. Volgens Seinfeld kwam het idee voor de film voor het eerst ter sprake tijdens een lunch met Steven Spielberg. Bij wijze van grapje vertelde hij aan de regisseur dat hij een idee had voor een animatiefilm over bijen. Tot zijn verbazing was Spielberg enthousiast over het plan.

Meer over