Tennis: The Billie Jean King Cup

Behouden de Nederlandse tennissers een plek in de Wereldgroep?

Ziggo Sport - vrijdag 11 november om 14:15

© Ziggo Sport
In april gingen de Nederlandse tennissers nog kansloos onderuit tegen de Spanjaarden en dus konden ze een plek vergeten in de finaleronde van de Billie Jean King Cup. Wat rest is een tweeluik met de Franse vrouwen. De inzet? Het behoud van een plek in de Wereldgroep én deelname aan de qualifiers in 2023.

Het duel zou in Nederland gespeeld worden, maar de KNLTB kon geen geschikte locatie vinden en dus hebben de Fransen het thuisvoordeel bemachtigd. Lukt het de formatie van Elise Tamaëla om te stunten en zich te handhaven in de Wereldgroep?

Je ziet het tweeluik in de Billie Jean King Cup op 11 en 12 november LIVE op Ziggo Sport (kanaal 13, 14 & Select)

In Le Portel komen voor Nederland Lesley Pattinama-Kerkhove, Suzan Lamens, Arianne Hartono en Demi Schuurs in actie. Arantxa Rus maakt in tegenstelling tot de ontmoeting met Spanje geen deel uit van de Nederlandse selectie. Op de vrijdag staan er slechts twee enkelspelen op het programma.

De zaterdag begint ook met twee enkelspelen, gevolgd door een dubbelspel. Voor Tamaëla kan het na de winst van Kiki Bertens in Charleston haar tweede hoogtepunt uit haar trainerscarrière worden. Aan haar powervrouwen de taak om het waar te maken!

Meer over