Dark River

Nu te zien op Film1 Premiere: de beklemmende Britse thriller Dark River

Film1 Prem - zaterdag 4 februari om 20:30

© https://www.advitamdistribution.com/films/dark-river/

'Boeiend’, ‘beklemmend' en zich afspelend in een 'prachtige rurale omgeving'. De indrukwekkende Britse film Dark River heeft al veel mensen positief weten te verrassen. Benieuwd of dat bij jou ook lukt? Kijk dan vanavond om 20:30 uur naar Film1 Premiere. 

Bereid je alvast voor: deze film heeft alles in zich om onder je huid te kruipen.

Dark River

Het plattelandsdrama Dark River draait om Alice (Ruth Wilson), een rasechte boerendochter die na vijftien jaar terugkeert naar de boerderij van haar ouders. Jarenlang heeft ze dat niet gewild, maar nu ze weet dat haar moeder in geen velden en wegen te bekennen is en haar vader dood is, voelt ze geen angst meer. Ze weet namelijk waar ze voor komt: ze wil de familieboerderij hebben. Precies zoals haar vader haar voor zijn dood heeft beloofd.

Mark Stanley

Waar ze alleen geen rekening mee heeft gehouden, is haar broer Joe (Mark Stanley). Hij heeft al die jaren de boerderij zo goed mogelijk proberen te onderhouden. Ondanks dat hij hierin niet compleet is geslaagd - zo blijkt wel uit het rondvliegende vee - zit hij logischerwijs niet te wachten op de bemoeienis van een zus die hij al bijna vijftien jaar niet heeft gezien. 

Als de twee daarom ooit nog gezellig samen door één deur willen gaan, zullen ze wel hun diep weggestopte trauma's uit het verleden eerst onder ogen moeten komen. Alleen zo kunnen ze aan het nieuwe hoofdstuk in hun leven beginnen. Wie dan ook uiteindelijk op de boerderij blijft.

Positieve recensies

De Britse film Dark River komt uit 2017 en heeft dan ook al de nodige reviews moeten doorstaan. Gelukkig voor de makers waren deze grotendeels positief. "Door te werken met beklijvende close-ups en pakkende flashbacks, laat de regisseur je scène na scène dichter bij het hoofdpersonage komen”, zo luidt onder meer het oordeel van de Belgische website Screendependent. New York Times is het daarmee eens: zij vinden deze film 'prachtig vastgelegd' waardoor er een 'rauwe ballad van onheil en schade' ontstaat.

Klinkt dit nu als muziek in jouw oren? Dark River is vanavond om 20:30 uur te zien op Film1 Premiere. Kijk deze en tal van andere films ook via Film1 On Demand.

Meer over