NOS EK voetbal: België - Portugal

Voetbal: België-Portugal affiche om vingers bij af te likken

NPO 1 - zondag 27 juni om 20:55

© AFP
Eén van de krakers in de achtste finales van EURO2020 is zonder twijfel België - Portugal. De twee Europese grootmachten treffen elkaar zondagavond in Sevilla.

België plaatste zich overtuigend voor de knock-outfase van EURO2020. Tegen Rusland was er geen vuiltje aan de lucht (0-3), waarna Denemarken de volgende tegenstander was. Ondanks een 1-0 ruststand wisten de Belgen het tij in het tweede bedrijf te keren (1-2).

Grote man aan de zijde van België was Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City leverde na een actie vol gogme en overzicht de assist bij de 1-1 van Thorgan Hazard en schoot later zelf met links de winnende binnen. Tegen Finland (0-2) was De Bruyne wederom belangrijk als aangever bij de beslissing van de voet van Romelu Lukaku.

Cristiano Ronaldo

Portugal leunt al jaren op Cristiano Ronaldo en EURO2020 zou voor de superster volgens velen zijn laatste kunstje zijn. De aanvaller van Juventus nam zijn land bij de hand in de groepsfase, want tegen Hongarije (0-3, twee goals) en Frankrijk (2-2, twee goals) was de spits van levensbelang.

Tegen Duitsland (2-4 verlies, één goal) verloor Portugal op dit toernooi, waardoor de derde plek en een wedstrijd België hun deel is.

Portugal verdedigt tijdens EURO2020 de Europese titel die het in 2016 in Frankrijk bemachtigde door in de finale na verlenging met 1-0 van Frankrijk te winnen.

Meer over