Ben ik hier alleen?

Georgina Verbaan onderzoekt het buitenaardse bergleven

NPO 3 - donderdag 18 november om 21:56

© NTR
Georgina Verbaan beklimt in deze aflevering van Ben Ik Hier Alleen? Pic de Bugarach, de Franse berg waarin een ufo-landingsbaan zou zitten. In 2012 kwamen hier tienduizenden mensen naartoe, in de hoop dat aliens ze zouden meenemen. Een deel van hen ging nooit weg.

Een landingsbaan voor ufo’s zou verscholen liggen in Pic de Bugarach, de Franse berg die Georgina Verbaan in Ben Ik Hier Alleen? beklimt. In 2012 werden de tweehonderd inwoners van het nabijgelegen dorp opgeschrikt door tienduizenden ‘believers’. Het einde van de wereld naderde volgens de Mayakalender, maar er was geen reden voor paniek: de aliens zouden hen komen redden op die bewuste dag.

Georgina Verbaan

De wereld verging niet, en nog altijd vertoeft een deel van deze mensen in Bugarach. Welke invloed heeft hun aanwezigheid op de oorspronkelijke bewoners? Verbaan spreekt ook theatermaker en schrijver Marjolijn van Heemstra. Zij is geobsedeerd door alles wat met de ruimte te maken heeft. Hoe belangrijk is het volgens haar om te fantaseren over buitenaards leven?

Meer over