Benelux’ next top model: wie is de mooiste?

Ook dit vijfde seizoen van Top Model kwamen er weer duizenden aanmeldingen binnen van meisjes die op een glanzende modellencarrière hopen. Net als voormalige deelneemsters Kim Feenstra, Kassandra, Sylvia en Cecile. Maar die hoop verdwijnt voor de meeste meisjes als sneeuw voor de zon.

Slechts twintig modellen mogen hun intrek nemen in het ‘Topmodel Mansion’. Zij gaan strijden om de titel Benelux’ next top model.

Wat? Benelux?
Inderdaad Holland’s next top model is internationaal gegaan. Tenminste… de deelneemsters komen uit Nederland en Vlaanderen.

Presentatrice Daphne Deckers: "We kregen altijd al veel aanmeldingen uit Vlaanderen, maar die konden nooit meedoen, want wij waren Holland’s next topmodel. De Vlaamse zender VTM en RTL zijn in gesprek gegaan en waren er snel uit. Alleen klonk Top model van lage landen niet zo goed. Vandaar dit compromis.”

Bitch aller bitches
En er zijn meer veranderingen. De jury bestaat behalve uit voorzitter Daphne Deckers uit stylist Bastiaan van Schaik, catwalkcoach Mariana Verkerk, voormalig model Ghislaine Nuytten en fotograaf Geert de Wolf. En er wordt gefluisterd dat de bitch aller bitches, Janice Dickinson, later in het seizoen nog langskomt als gastjurylid.

In de eerste aflevering moeten de modellen er meteen aan geloven wanneer ze zonder make-up en gekleed in een vuilniszak toch beeldschoon op de foto moeten zien te komen.

De dames weten waar ze het voor doen. De hoofdprijs is een modellencontract ter waarde van 75.000 euro.

Reageren