Benny & Joon

Johnny Depp doet Buster Keaton na

VRT1 - zaterdag 21 maart om 22:00

© https://mgmpresse.de
Benny & Joon is een al oudere film met Johnny Depp. Hij speelt Sam, een zonderling die als een blok valt voor de psychisch gestoorde Joon.

Joon is een schizofrene kunstschilder. Haar broer Benny zorgt voor haar, verdient de kost en neemt de nieuwe huishoudsters aan, die niet lang blijven als ze eenmaal hebben kennisgemaakt met Joons grillen.

Benny & Joon

Onverwacht moet Benny onderdak verlenen aan de wereldvreemde Sam. Hij is aardig en charmant en weet Joon uit haar isolement te halen.

Joon en Sam worden verliefd, maar een relatie tussen twee mensen die zo ver van de werkelijkheid af staan, daar steekt Benny een stokje voor. Benny & Joon is een sympathieke film over twee verloren zielen.

Johnny Depp speelt Sam met veel stille gratie en Mary Stuart Masterson laat Joon in een fractie van een seconde omslaan van kalmte in razernij. Aidan Quinn heeft de wat ondankbare rol van de man die met beide benen in de realiteit staat, maar hij laat Benny vooral leiden door de liefde voor zijn zusje.

Johnny Depp

De casting van Benny & Joon had nogal wat voeten in aarde. Eerst zouden Tom Hanks en Julia Roberts de hoofdrollen gaan spelen.

Later waren ook nog Tim Robbins en Susan Sarandon in beeld. Met Johnny Depp, Woody Harrelson en Laura Dern leek de cast rond.

Tot Dern door een conflict over contracten afhaakte en Harrelson een rol kreeg in Indecent Proposal. Uiteindelijk namen Mary Stuart Masterson en Aidan Quinn hun plekken over.

Johnny Depp improviseerde er in zijn rol als Sam lustig op los. Dat leverde hem een Golden Globe-nominatie op.

Meer over