Beverly Hills Cop III

Eddie Murphy in de achtbaan in Beverly Hills Cop III

Veronica - zaterdag 12 februari om 20:00

© ftp://www.ntv.bg/
Zeven jaar na Beverly Hills Cop II is de grofgebekte politieman Axel Foley terug in Beverly Hills. Een moordonderzoek leidt hem in Beverly Hills Cop III naar een bende met een wel heel bijzondere dekmantel: een pretpark.

Rechercheur Axel Foley (Eddie Murphy) is getuige van een schietpartij waarbij zijn baas, hoofdinspecteur Todd, om het leven komt. Voor hij zijn laatste adem uitblaast, vraagt Todd aan Foley om zijn dood te wreken.

Beverly Hills Cop III

Dat is in Beverly Hills Cop III niet tegen dovemansoren gezegd. Foley schuimt heel Los Angeles af op zoek naar aanwijzingen die hem dichterbij Todds moordenaar kunnen brengen.

Het duurt niet lang tot hij beet heeft. Foley komt een bende valsemunters op het spoor.

De criminelen hebben een bijzondere dekmantel voor hun operatie: een populair pretpark in Los Angeles. Lukt het Foley de bad guys te pakken zonder de bezoekers van Wonder World in gevaar te brengen?

Eddie Murphy

Toen Beverly Hills Cop III in 1994 uitkwam, was Eddie Murphy nog erg enthousiast over de film. Hij vond hem beter dan de eerste twee delen.

Murphy zei dat hij blij was dat Axel Foley in de derde film volwassener was dan in deel 1 en 2.

In 2006 kwam hij daar in een interview in het tv-programma Inside the Actors Studio op terug. De komiek noemde Beverly Hills Cop III een mislukking.

De belangrijkste reden: de film mist volgens Murphy de grofheid en gewaagdheid die van de eerste twee delen zo'n succes hadden gemaakt.

Meer over