Brew masters

James Blunt debuteert met biercompetitie Brew Masters

Discovery - dinsdag 23 augustus om 21:30

© EPA/ANDY RAIN

Wie brouwt de lekkerste biertjes en wie kan beter een andere hobby kiezen? In de nieuwe competitie Brew Masters gaan de beste thuisbrouwers van Europa de strijd tegen elkaar aan tijdens een reeks creatieve en technische opdrachten. 

James Blunt mag je dan vooral kennen van zijn hits als You're Beautiful en Goodbye My Lover, maar de zanger - die tevens pubeigenaar en een groot bierliefhebber is - houdt zich voor de nieuwe competitie Brew Masters bezig met heel iets anders: bier. Samen met biersommelier Jaega Wise presenteert hij deze competitie, waarin vijf teams uit vijf verschillende landen het tegen elkaar opnemen. Wie brouwt de beste biertjes en mag uiteindelijk zijn eigen biertje groots op de markt brengen?

James Blunt

Voor de zanger is het een droom die uitkomt. "Toen mij de baan werd aangeboden, dacht ik dat ik was gestorven en naar de hemel was gegaan. Ik begreep dat ze iemand nodig hadden die er goed uitzag, slim was en verstand had van bier.... en daarom hebben ze Jaega gevraagd", vertelde hij eerder gekscherend in een interview met The Sun. "Toen dachten ze vast: we hebben een sidekick nodig. Jeremy Clarkson was niet beschikbaar, dus toen hebben ze mij te pakken." 

Meer over