Big brother

Wie halen de finaleweek van Big Brother 2023?

RTL 5 - zaterdag 25 maart om 20:00

© Videoland
De finale van Big Brother 2023 is in zicht, maar wie mogen zich nu echt finalisten noemen? In deze spannende liveshow valt voor één iemand of zelfs voor twee mensen het doek.

Het zal er daarom ook om spannen voor Lindsey, Danny en Jolien.

Big Brother 2023

Eerder deze week zagen de kijkers van Big Brother al hoe Charlotte zich kwalificeerde voor de finale. De realityster koos er in het spannende finalespel voor om prijzen als 'bellen met het thuisfront', 'een belangrijke rol bij de nominaties' en '25 coins' te laten schieten voor een felbegeerd ticket voor de finale. En dat heeft haar geen windeieren gelegd.

Power of Nomination

Wat zij toen namelijk niet wist, is dat de power of nomination deze week grotendeels in handen lag van het publiek. Zij konden deze week stemmen op hun favoriete bewoner. Het gros van de meerderheid van de kijkers koos ervoor om zowel de Nederlandse Jason als de Vlaamse Bart veilig te stellen. Daarmee waren Danny en Jolien automatisch genomineerd. Lindsey kwam daar later nog bij. Zij kreeg de meeste stemmen van haar medebewoners.

Dubbele exit?

De afgelopen twee seizoenen werd de finaleweek met vier mensen gespeeld (en dus niet vijf), dus de kans is groot dat vanavond de twee kandidaten met de minste stemmen naar huis moeten. Of dat dit jaar echter ook het geval is, moet blijken: wie weet verrast Big Brother zowel de kijkers als de inwoners wel met een twist.

Stemmen kan via de website van Big Brother.

Meer over