Nick, Liese of Jill?

De grote finale

RTL 5 - donderdag 8 april om 21:30

© RTL
Het rijtje van mensen die ooit dit beroemde realityprogramma wonnen, is na vanavond weer iets langer. Geraldine Kemper en Peter Van de Veire maken in deze livefinale bekend wie de winnaar van dit seizoen is. Wordt het Nick, Liese of toch de Nederlandse Jill?

Het is een illuster rijtje: dat van mensen die ooit de beroemde realityshow Big brother wonnen. Na vanavond schaart zich daar iemand bij, want in deze livefinale - gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire - verlaat een van de deelnemers het huis als kersverse winnaar. Drie deelnemers maken nog kans op de titel: de Belgen Nick en Liese en de Nederlandse Jill.

Vertrek Michel

Tot aan afgelopen dinsdag dachten de deelnemers dat ze met zijn vieren de finale in zouden gaan; de Nederlander Michel zat toen ook nog in het spel. Hij moest het huis dinsdagmiddag echter geheel onverwacht en zonder officieel afscheid verlaten. Daarop is door fans van het programma en oud-bewoners met verbijstering gereageerd. Big Brother/RTL heeft in een reactie laten weten dat het afscheid van Michel alsnog groots aangepakt wordt in de liveshow van donderdagavond. 

Ophef

Van de comeback van het realityprogramma werd vooraf veel verwacht. Toch hadden de makers waarschijnlijk niet kunnen voorzien dat het behoorlijk turbulent zou verlopen. Zo kozen bewoners Theo, Danielle, Nathalie, Jowi en Matt ervoor om het huis vol camera’s vrijwillig te verlaten. Ook waren de kijkcijfers niet zo torenhoog als waarop misschien werd gehoopt. Dat maakt de winnaar waarschijnlijk niet zoveel uit. Hij of zij gaat er namelijk sowieso met het prijzengeld vandoor.

Meer over