Big Game

De jacht op Samuel L. Jackson in Big Game

RTL 7 - donderdag 9 december om 22:30

© https://workspace.cimediacloud.com/mediaboxes
In het immer winterse noorden van Finland is jagen de gewoonste zaak van de wereld. Ook voor de dertienjarige Oskari uit de film Big Game. Hij is op hertenjacht als hij iets heel anders vindt: de president van Amerika.

Wat doet de Amerikaanse president in de Finse wildernis? Terroristen hebben zijn vliegtuig, de Air Force One, boven Lapland uit de lucht geschoten. President Alan Moore (Samuel L. Jackson) overleeft de crash dankzij zijn escape pod.

Big Game

Ondertussen begint Oskari aan zijn overgangsritueel van jongen naar man. Hij heeft 24 uur de tijd om eigenhandig een dier te doden. Oskari’s vader kwam ooit met een beer thuis, dus hij heeft nogal wat om tegenop te boksen.

Daarom gaat Oskari op jacht naar Big Game: groot wild. Het wild dat hij vindt is alleen geen hert, maar president Moore.

De terroristen die Moore uit de lucht hebben geschoten, zijn nog niet tevreden. Ze willen zeker weten dat hij dood is. Omdat Oskari de bossen op zijn duimpje kent, is hij Moores enige kans op overleven. 

En Oskari? Die kan zijn geluk niet op. Thuiskomen als je een groot hert hebt geschoten is al indrukwekkend voor een jongen van dertien. Stel je voor als hij thuiskomt met de Amerikaanse president in zijn kielzog. Dat is pas groot wild!

Record

Big Game is de tweede film van de Finse regisseur Jalmari Helmander. Zijn debuut, Rare Exports, was een soort Finse versie van Sint, inclusief een ingevroren zombiekerstman.

Met een budget van 8,5 miljoen euro was Big Game een tijdje de duurste Finse film ooit gemaakt. In 2019 ging Iron Sky: The Coming Race daar flink overheen: die film kostte zo’n 20 miljoen.

Meer over