Bij Van Duin op de achterbank

André van Duin leert Brigitte Kaandorp beter kennen in Bij Van Duin op de Achterbank

NPO 1 - vrijdag 24 februari om 21:31

© Omroep MAX
André van Duin interviewt in Bij Van Duin op de Achterbank collega Brigitte Kaandorp op de achterbank van de oldtimer. Ze vertelt onder andere over haar vader Jan. Haar slappe, droge humor heeft ze van hem, maar hij had lang moeite met haar carrièrekeuze.

De oldtimer in Bij Van Duin op de Achterbank is onderweg naar de Haarlemse Stadsschouwburg. André van Duin interviewt cabaretière Brigitte Kaandorp, die inmiddels veertig jaar in het vak zit. 

Brigitte Kaandorp in Bij Van Duin op de Achterbank

Ze heeft het over haar voorbeelden en over haar vader Jan, van wie ze de slappe, droge humor heeft. Het duurde lang voordat hij haar keuze voor een theatercarrière kon waarderen. In een interview in Senior zegt Kaandorp daarover: “Mijn vader is van de generatie die in de oorlog is opgegroeid, de boel heeft opgebouwd en op zoek ging naar zekerheid. Toen ik besloot liedjes te gaan zingen en grapjes te gaan maken, vond hij dat niet leuk. Je moest je studie afmaken en een goede baan zoeken. Hij zei: word dan in godsnaam omroepster, dan heb je tenminste een ordentelijke cao.”

Meer over