BinnensteBuiten

Korneel Aschman bezoekt een vorstelijke tuin in BinnensteBuiten

NPO 2 - woensdag 20 juli om 19:08

© KRO-NCRV
Landschapsarchitect Korneel Aschman is in deze herhaling van BinnensteBuiten op De Paauw in Wassenaar, in de negentiende eeuw het buitenverblijf van prins Frederik van Oranje-Nassau. De vorst liet het landgoed grondig aanpassen en dat is nog altijd te zien.

Prins Frederik van Oranje-Nassau en zijn gezin genoten in de negentiende eeuw volop van hun buitenverblijf De Paauw in Wassenaar, en dat kwam met name door de tuin. Landschapsarchitect Korneel Aschman is in BinnensteBuiten op het landgoed dat in ere is hersteld. Nadat prins Frederik het zomerpaleis in 1838 kocht, liet hij het huis grondig aanpassen. En er kwam een prachtige tuin in landschapsstijl, inclusief een rozentuin en een grote vijver.

Suze Peters

Kok Ramon Brugman zit ook midden in het groen. Hij bezoekt in Moordrecht tuinontwerper Suze Peters. Onkruid verdwijnt bij haar niet in de gft-bak, ze gebruikt het in allerlei gerechten. Theo-Bert Pot helpt Manon een handje. Zij gunt haar twaalfjarige zoon, die ADHD heeft, een stoere, maar prikkelarme slaapkamer.

Meer over