BinnensteBuiten

Stichting Dierenthuis in spotlights in BinnensteBuiten

NPO 2 - donderdag 6 januari om 19:09

© KRO-NCRV
Honden, katten en paarden die maar geen goede plek kunnen vinden, bijvoorbeeld omdat ze verwilderd of oud zijn, krijgen rust en zorg bij Stichting Dierenthuis. Oprichters Steven en Alice van Duijn vertellen in deze aflevering van Binnenstebuiten over hun missie.

De dieren die Stichting Dierenthuis opvangt hebben al een heel leven achter zich. Ze zijn oud, gehandicapt, verwilderd of dragen een virus bij zich zoals kattenaids. Deze honden, katten en paarden zijn vaak meerdere keren herplaatst, wat hun welzijn niet ten goede is gekomen.

Stichting Dierenthuis

In Almere krijgen deze afgedankte dieren de rust en de speciale zorg die ze verdienen. Steven en Alice van Duijn vertellen daarom ook in BinnensteBuiten hoe ze ertoe kwamen om in 2001 Stichting Dierenthuis op te richten.

Jan de Quack

Architectuurhistoricus Valentijn Carbo bezoekt Huis De Quack in de Haagse Zeeheldenbuurt. In 1902 kocht architect Jan de Quack dit huis uit 1879, waarna hij het verbouwde en er met zijn gezin ging wonen. Inmiddels is het een Museumhuis, waarin bezoekers overal aan mogen komen.

Meer over