City of Lies

Lost Johnny Depp de moord op Biggie op in City of Lies?

RTL 7 - donderdag 26 mei om 20:29

© phototele.com
In City of Lies proberen een rechercheur en een journalist de moord op rapper Notorious B.I.G. op te lossen.

In de jaren 90 was rapper een gevaarlijk beroep. In 1996 en 1997 werden twee van de grootste rappers van dat moment, 2Pac en the Notorious B.I.G. allebei vermoord.

Johnny Depp en Forest Whitaker

In 2015 krijgt journalist Darius 'Jack' Jackson (Forest Whitaker) opdracht om over de moord op Notorious B.I.G. te schrijven. Omdat die zaak al bijna twintig jaar oud is, heeft hij wat hulp nodig om zijn geheugen op te frissen.

Daarom neemt Jackson in City of Lies contact op met de gepensioneerde rechercheur Russell Poole (Johnny Depp). Hij deed in 1997 onderzoek naar de moord.

Dat was eigenlijk min of meer per ongeluk. Poole moest eigenlijk uitzoeken waarom een undercoveragent een andere agent had vermoord.

Wat hij daarbij vond bracht hem steeds dichter naar de moorden op Biggie en 2Pac. Pooles superieuren waren alleen helemaal niet zo blij met wat hij daarmee allemaal boven water haalde.

City of Lies

Het had nog heel wat voeten in aarde voordat City of Lies eindelijk gereleaset kon worden. De opnames vonden al in 2016 plaats.

Uiteindelijk zou het tot 2021 duren voordat de film te zien was. Een juridisch geschild tussen Johnny Depp en een crewlid zou daar de reden voor zijn.

Later gingen er ook geruchten dat de politie van Los Angeles de première probeerde tegen te houden.

Meer over