LBJ

Woody Harrelson moet het land leiden in biografie LBJ

RTL 7 - dinsdag 8 november om 01:28

© Dutch Film Works
Biografische film over Lyndon Baines Johnson, beter bekend als LBJ, die president werd nadat John F. Kennedy, alias JFK, werd vermoord. Met onder meer Woody Harrelson.

Met ingenieuze make-up lijkt Woody Harrelson veel op Lyndon B. Johnson (1908-1973), de lompe maar ambitieuze Texaanse boer die via de titel congreslid opklom tot vicepresident van de Verenigde Staten.

LBJ

Johnson smachtte naar invloed en macht, maar hij schopte het aanvankelijk niet verder dan een positie onder de charismatische, razend populaire John F. Kennedy.

Tot deze in 1963 vermoord werd. Deze politieke biopic vertelt over LBJ’s carrière vóórdat hij door deze tragische gebeurtenis alsnog president van de Verenigde Staten werd.

Harrelson speelt zijn rol van politieke olifant in de porseleinkast uiteraard met verve.

Door zijn botte, verongelijkte en gefrustreerde uitingen als Johnson is deze ietwat middelmatige historische film in ieder geval op scèneniveau toch onderhoudend.

Woody Harrelson

Woody Harrelson heeft een bijzondere persoonlijke connectie met het verhaal van LBJ. Zijn vader beweerde namelijk verantwoordelijk te zijn voor de moord op John F. Kennedy.

Charles Harrelson was een huurmoordenaar die tot levenslang werd veroordeeld voor de moord op federale rechter John Wood.

Bij zijn arrestatie vertelde hij dat hij een van de schutters was bij de moord op JFK.

Later trok hij zijn bekentenis weer in en zei hij dat hij het verzonnen had.

Meer over