Walk the Line

Joaquin Phoenix ís Johnny Cash in biografie Walk the Line

Paramount - donderdag 2 juni om 20:30

© http://info.sky.de/
Countryzangers vertellen verhalen. Johnny Cash kon dat als de beste. In Walk the Line vertelt regisseur James Mangold het verhaal van Johnny Cash.

En dat verhaal van The Man in Black – Johnny Cash' bijnaam verwijst naar de kleur van zijn kleding – mag er wezen.

Walk the Line

Joaquin Phoenix speelt de zanger, die als jongeman zijn thuisstaat Arkansas verlaat om bij de luchtmacht te gaan. Hij is begin jaren 50 gelegerd in Duitsland. Daar koopt hij zijn eerste gitaar en begint hij zijn eigen nummers te schrijven. 

Als hij in 1954 terugkeert naar Tennessee, vraagt hij zijn jeugdliefde Vivian ten huwelijk. Zij vindt Johnny's muzikale ambities maar niks. Zijn begeleidingsband, zo zegt ze, bestaat uit twee monteurs die nauwelijks kunnen spelen.

Toch maken ze het. Hoe bekender hij wordt, hoe meer beroemdheden hij ontmoet. Een van hen is June Carter (Reese Witherspoon), dochter van de legendarische muzikantenfamilie Carter. Het is liefde op het eerste gezicht. Johnny dumpt Vivian. De rest is geschiedenis.

Joaquin Phoenix

De carrière van The Man in Black is er een vol ups en downs. Hij scoort grote hits, glijdt af, maakt een glorieuze comeback en raakt aan de drugs. Dat is allemaal te zien in Walk the Line.

Het bijzondere aan de film is dat de acteurs alle nummers zelf spelen en zingen. Als je Joaquin Phoenix Walk the Line ziet zingen, hoor je ook echt zijn stem. Ook Reese Witherspoon zingt alles zelf.

Dat leverde hen allebei een Oscarnominatie op. Reese Witherspoon won de Oscar, Joaquin Phoenix zag het beeldje aan zijn neus voorbij gaan.

Meer over