Love & Mercy

Paul Dano en John Cusack kruipen beide in de huid van Brian Wilson in Love & Mercy

NET 5 - donderdag 6 april om 20:30

© Lionsgate
Hij was verantwoordelijk voor al die iconische hits van de Beach Boys, Brian Wilson. In Love and Mercy zien we zijn veelbewogen leven.

Brian Wilson is de man achter een deel van de beste popsongs ooit gemaakt. Als lid van The Beach Boys stond hij aan de wieg van het klassieke album Pet sounds en schreef hij nummers als God only knows en Good vibrations. We zien dat zijn leven lang niet altijd eenvoudig is geweest. 

Love and Mercy

Love and Mercy springt heen en weer tussen de jaren 60 en de jaren 80. In de eerste periode is de jonge Wilson (Paul Dano) bezig met de opnames van Pet sounds en beginnen de eerste tekenen van zijn psychische problemen zich af te tekenen. In de jaren 80 is Wilson (John Cusack) een schim van de man die hij ooit was, hij laat zijn leven bepalen door psycholoog Eugene Landy (Paul Giamatti). Een ontmoeting met Melinda Ledbetter (Elizabeth Banks) brengt daar verandering in. 

Improvisatie

De studioscènes werden gefilmd in een geïmproviseerde pseudodocumentairestijl met twee 16mm-handcamera's. Paul Dano, die zelf in een band heeft gespeeld, instrueerde de acteurs hoe ze hun instrumenten moesten bespelen. Dat was soms een beetje gek, aangezien de bandleden door echte muzikanten werden gespeeld. Hoewel deze scènes grotendeels ongescript waren, citeerde Dano enkele zinnen die door de echte Wilson zelf waren gesproken tijdens de echte originele studiosessies. 

Meer over